td-jezersko banner

obcinski_grb

Obrazložitev podatkov za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča na območju Občine Jezersko za leto 2015

Občina Jezersko je decembra 2014 spremenila podlage za obračun NUSZ. Za obračun podatkov se od leta 2014 uporabljajo podatki Geodetske uprave Republike Slovenije, Zemljiške knjige in Centralnega registra prebivalcev ter namenska raba zemljišč, ki je določena s Prostorskimi ureditvenimi pogoji oz. po novem z Občinskim prostorskim načrtom.

Zavezanec za NUSZ je neposredni uporabnik zazidanega stavbnega zemljišča oz. stavbe ali dela stavbe (imetnik pravice razpolaganja oz. lastnik, najemnik, zakupnik, uživalec). Ker podatek o uporabniku nepremičnine ni uradni podatek, se lahko zgodi, da odmero nadomestila dobi lastnik nepremičnine. Če menite, da bi moral odmero dobiti drug uporabnik, prosimo, da informacijo o uporabniku nepremičnine (potrebno je natančno navesti za katero nepremičnino gre) skupaj z dokazili vložite na vložišču Občine.

Velika sprememba pa je v letošnjem letu nastala pri obravnavi počitniških objektov. Kot počitniški objekt se obravnavajo vsi stanovanjski objekti, kjer nihče ne prebiva. Prav tako smo spremenili podate za nezazidana stavbna zemljišča. Lastniki so bili o spremembah glede nezazidanih stavbnih zemljišč pisno obveščeni. V kolikor podatkov niste uskladili, pa vaše zamljišče dejansko ni zazidljivo (kar utemeljite z dokazili - npr. fotografije ipd.), morate to sporočiti Občini, da stanje uskladimo. V kolikor imate vprašanja v zvezi z odmero NUSZ se lahko oglasite na občinskem uradu v času uradnih ur ali nam pišete na naslov tajnistvo(at)jezersko.si.

Zadnjič posodobljeno Petek, 27. november 2015 15:13

 

koledar dogodkov

banner promo film

banner panorama

tekaske proge jezersko

meteoroloska postaja Jezersko

prospekt_jezersko

 logo ravenska kocna

katalog_info_javnega_znacaja
uporabne_povezave